2018. április 4., szerda

A súlyos (SNI) autizmus betegség, vagy „csak” egy (kínszenvedéses) állapot?

"A súlyos (SNI) autizmus egy olyan állapot, amit nem meggyógyítani kell, hanem megérteni.”

Az (SNI) autizmus csak állapot?
Mi alapján mondjuk meg?
(freeimages / childs-play-1549714)
Ezt egy helyi érintett anyuka mondta nekem 1-2 évvel ezelőtt. Ő ugyanazt a, kizárólagosan Rogers-i álláspontot képviseli (hitte el…), amit a hivatalos, nemzetközi, tünetelnyomó betegségügyi tudormányos súlyos (SNI) autizmus szaktekintélyek hangoztatnak. Szerintük a súlyos (SNI) autizmus nem gyógyítható, nem változtatható meg. Ami holisztikus oki kezelések közben megváltozik, az nem is volt autizmus, félrediagnosztizálták... Így aztán ne is hívjuk betegségnek, hívjuk inkább állapotnak, hogy ne kelljen vele semmit sem csinálni. Neki se álljunk megpróbálni tartósan megváltoztatni!

(Nem mondom, hogy soha nem kell megérteni és elfogadni egy helyzetet, de… Ha a megértés nem teljeskörű, illetve célja nem az érdembeli változtatás, ha mindig csak elfogadjuk, akkor bizony úgy marad! Megmaradnak például a gyakran hozzá társuló, hivatalos betegségügyi tünetelnyomó szemléletű vizsgálatokkal is kimutatható kínzó emésztőrendszeri és egyéb testi tünetek…)

A súlyos (SNI) autizmus betegség vagy sem?

Egy szintén érintett anyuka nagyon frappáns összefoglalója az alacsonyan funkcionáló súlyos (SNI) autista gyerekéről, a Facebookról:

„Szóval az nem betegség, hogy 15 évesen még pelenkázom, etetem, fürdetem, öltöztetem, és napi szinten képes fél holtra verni magát!? Itt kezdődik a baj! Hogy csak a "kis cuki" másságot látják sokan ebben az "állapotban"! 😡”

Egy ilyen „állapotból” való kijövetelt az állam támogatja? Az „állapot” nehézségei és jövőbeli kilátásai érdekelnek valakit?

Micsoda szerencsénk van, hogy a jelenlegi tendenciákat tekintve néhány év múlva a gyerekek jó része autista lesz, és bizonyára szép számban lesznek majd közöttük súlyos (SNI) alacsonyan funkcionálók is. Akkor ők majd egymásra fognak „vigyázni”, mert a többi, neurotipikus ember addigra már belerokkant a megértési-elfogadási (és az ön- és közveszélyességtől megóvási) próbálkozásokba, 24 órás készenlétbe. El lehet képzelni, milyen szépen meg tudja majd érteni Rogers elvei alapján az egyik súlyos (SNI) autista a másik súlyos (SNI) autistát... Két fej-falbaverés és három dühkitörés között. Ha akkor nem fog kitörni a világháború, akkor soha.

Diszkriminálsz! Nem tudod elfogadni a másságot!

Az (SNI) autizmus csak másság?
Mi alapján mondjuk meg?
(freeimages /
concepte-de-punt-1313354)

Mit jelent a másság? Azt, hogy valaki olyan, amilyen, igazi egyéniség, és így jól érzi magát a bőrében, igazi önmaga tud lenni, el tudja magát látni, boldog és egész-séges, és az embertársaival is jól kijön?

Vajon aki az éjjelek többségén sikítva ébred fel az alvásból, és veri a fejét a falba, és dührohamai vannak, és ön-és közveszélyes, és egy sor kínzó testi tünete, egész-ségi problémája is van, az így igazi önmaga, boldog és egész-séges? Vagy esetleg inkább SZENVED? Mert például egy rakás olyan felesleges tényező van benne/rajta, ami nem is az övé, nem is hozzá tartozik? És amire pedig szüksége lenne, az nincs, az hiányzik?

De igen, én nagyon is el tudom fogadni a másságot. Addig, amíg nem ártanak vele senkinek! Ha a „másság” legalább részben értelmetlen és felesleges kínSZENVEDÉST takar, azon igenis LEHET ÉS KELL IS VÁLTOZTATNI!!!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a holisztikus keleti egész-ség-személet egész-ség - betegség definíciója

Még két érdekesség, hogy jobban megközelítsük a súlyos (SNI) autizmus egész-ség - betegség voltát.

  • A WHO szerint: „Az egész-ség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya” Ezen belül is a: „Szociális egész-ség: másokkal való kapcsolatok kialakításának egész-sége.” Költői kérdés: az alacsonyan funkcionáló súlyos (SNI) autistáknak vajon megvan a „szociális egész-sége”?

  • És egy „szemfényvesztő placebó” megközelítés, csak hogy hű maradjak önmagamhoz: "A kínai orvoslásban az a legjobb orvos, akinek a páciense nem beteg, mert megtanítja az egész-sége megőrzésére. A kínai gyógyászat ugyanis az „egész-ség” és a „betegség” mellett számon tartja a kettő közötti átmeneti, modern eszközökkel nem kimutatható, „még nem beteg, de már nem egész-séges” állapotot is, amelyet fáradtság, levertség, ingerlékenység, rossz közérzet jellemez. Ekkor a helyes táplálkozással, egész-séges életmóddal és étrendi kiegészítők segítségével helyreállítható a normális egész-ségállapot”.

Nem megértett, nem ismert, nem felfedezett másság?

Ismét egy mise arról, hogyan (nem) vizsgálják ki az egész-séget, a „másságot”?

    Az (SNI) autizmus betegség,
    szenvedés? (freeimages /
    breaking-1251318)
  • Hivatalos tünetelnyomó tudormányi betegségügyes szemlélettel nézve például csak a máj-vese és belek a toxinkiürítő, méregtelenítő szerveink. Legalábbis ezeknek a működését vizsgálják műanyag laborvizsgálatokkal. És még ezekben is bőven lenne mit fejlődni – mint ahogy egy sokkal teljesebb, szélesebb képet ír le ez az orvosi cikk: https://arthrokomplex.hu/cikk/nyilt-level-zacher-gaborhoz (a cikk letölthető PDF-ben itt >>>)

  • Komplex holisztikus „szemfényvesztő placebó” szemlélettel nézve fontos méregtelenítő szerveink még a tüdő (kilégzéssel is jutnak ki belőlünk anyagok), bőr (izzadással is ürítünk!), a nyirokrendszer és a nőknél a menstruáció is. Vajon mi történne, ha a laborvizsgálaton például a kilélegzett levegőt és a verejtéket is megvizsgálnák? Vajon ezek szolgálnának fontos plusz információkkal az emberi testre vonatkozóan? http://www.tenyek-tevhitek.hu/a_verejtekezes_mint_a_meregtelenites_legfontosabb_mechanizmusa.htm  (a cikk letölthető PDF-ben itt >>>)

Szakértők (?) szerint a súlyos (SNI) autizmus csak egy állapot (?)

De térjünk vissza a nemzetközi, hivatalos tünetelnyomó tudormányi betegségügyes súlyos (SNI) autizmus szaktekintélyekhez. Őket ezen írás készültének idejében onnan lehet megismerni, hogy megmondják az egyetlen tutit: „Anyuka, törődjön bele!” Az igazi szaktekintély onnan ismerhető meg, hogy nem biztatja hiú reményekkel, légből kapott ígéretekkel, nem untatja bonyolult, időigényes, komplex holisztikus jellegű mikro-detoxikálási információkkal a kétségbeesett és elkeseredett érintett szülőket. Az összes többi ember, aki mást mond, szélhámos, és a pénzedre pályázik. Tehát, aki nem nagyon tud lényegileg mit kezdeni a súlyos (SNI) autizmussal, X év szakmai tapasztalattal sem, az a személy a hozzáértő szaktekintély.

Ugye azt a TV szerelőt, aki nem tudja sem megjavítani, sem kicserélni az elromlott TV-nket, hozzáértő szaktekintélynek tekintjük… (?) És ugye szeretjük kihívni az otthonunkba erről a javíthatatlanságról beszélgetni… De hát mit lehet tenni, az orvosok és a hivatalos tünetelnyomó tudormányos betegségügyesek nem gondolkodnak mérnökként!

Állapotra szükséges patikai
tünetelnyomó veszélyes hulladék?
(freeimages / meds-1326675)

Egy „állapotra” fejlesztenek tudormányos kémiai patikai tünetelnyomó „gyógy”szert

Azaz, veszélyes hulladékot? Az autizmus tudormányosan nagyon kutatott terület... Például a Magyar Tudormányos Akadémia is kutatja (materiális szinten). Még „gyógy”szergyári szponzor is van a kutatáshoz, tehát fognak belőle patikai tünetelnyomó „gyógy”szert (veszélyes hulladékot) fejleszteni. Tehát üzlet (azaz, beetetős lehúzás) lesz belőle. De az egész-ség nem üzlet. És a betegség? Ha nem üzlet, miért nem adnak a patikában mindent ingyen, ajándékba?

Költői kérdés: van szüksége egy szimpla „állapotnak” tünetelnyomó „gyógy”szerre (veszélyes hulladékra)?

Folytatása következik.
Ha van építő jellegű hozzáfűzni valód, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm!

 

KATT A KÉPRE! Lehet, hogy a "másság" SZENVEDŐS jellegű,
mert a hátterében például toxinokkal telített sejtek állnak...
Szelíden meg kell támogatni a kiürítésüket!




   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése